Odyssey voor en na - Blockchain-nieuwsbrief, Editie #40

#40・
190

abonnees

41

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Blockchain-nieuwsbrief jouw e-mailadres zal ontvangen.

Odyssey voor en na - Blockchain-nieuwsbrief, Editie #40
Door Krijn Soeteman • Editie #40 • Bekijk online
Katching… hackathon. Okay, het wordt een beetje een Odyssey-nieuwsbrief en dat is niet zo gek, want die begint vrijdagmiddag om 12 uur waarna er 48 uur gewerkt worden aan een nieuwe digitale toekomst met een menselijk gezicht.
Zo bouwen we samen aan nieuwe gemeenschapszin met blockchains, een snufje kunstmatige intelligentie en vooral heel veel menselijke intelligentie, een mix van kennis van ouderwetse nerds, jonge geeks en heel veel andere soorten mensen, als we hokjes genoeg hebben.
Al die mensen komen van over de hele wereld naar Groningen om in de Suikerfabriek met een mannetje (m/v/etc.) of 1000 aan 11 verschillende tracks te werken. Zelf zit ik in het Nature 2.0-ondersteuningsteam. Heel vet natuurlijk en ik geloof zelfs dat ondersteunende teams niet meegerekend zijn met het aantal mensen…

What to expect from the Odyssey hackathon? - Nature 2.0 Track | Odyssey Hackathon Preparation
What to expect from the Odyssey hackathon? - Nature 2.0 Track | Odyssey Hackathon Preparation
Odyssey
De aanloop naar het evenement toe liep al een tijdje met de start in september in de Ridderzaal. Zelf ben ik bij vrij veel evenementen geweest, maar niet alles. De aanloop is belangrijk omdat het mensen bij elkaar brengt en dat kost tijd. Het brengt ook kennis bij elkaar en het zorgt voor een groepsgevoel, een gevoel dat je er samen gelukkig nog toe kunt doen.
Een van de interessantste bijeenkomsten mochten Ronald Mulder en ik verslaan als ‘griffiers’ of notulisten, namelijk de Ethical deep dive. Misschien wel het lastigste onderwerp om te vangen. Lykle de Vries leidde het debat en, nou ja, Ronald en ik zaten gezellig in het midden van de Eerste Kamer om daar op papier alles bij te houden. Dat leidde tot dit artikel:
Ethical Deep Dive in the Dutch Senate
Omdat dit toch een blockchainnieuwsbrief is, een klein dingetje van de afgelopen week. Zoals wellicht bekend ben ik, mede door het schrijven van mijn boek Cryptovaluta voor Dummies, vrij kritisch geworden op private blockchains. Wat nu als… FB aan de haal gaat met dat soort zaken?
Kijk vooral de video van Andreas Antonopoulos die zoals gewoonlijk in alle rust uitlegt waarom dat prima is, zo'n Facebook-coin of hoe het ook gaat heten. Ook legt hij uit waarom het geen fluit uitmaakt of je nou FB Coin, Dollars of Euro’s gebruikt.
Facebook Is Getting More Aggressive About Its Blockchain Play
Bitcoin Q&A: Facebook Coin and JPM Coin
Bitcoin Q&A: Facebook Coin and JPM Coin
Willen we nog wat over de koers kwijt? Nee, niet als het gaat om de tegenwaarde in fiat geld van Bitcoins en andere cryptovaluta. Dat gaat op en neer en op en neer en op en … en dat zou niemand moeten verbazen.
Ik laat het even hierbij. Een drukke paar dagen voor de boeg en waarschijnlijk krijg je na dit weekend nog een Odyssey-update welke interessante zaken zijn komen bovendrijven.
Oh ja, mijn boek is nu ook in het Duits uit! Ook voor je Kindle (de Nederlandse e-bookversie laat maar op zich wachten…) Trouwens, als je per ongeluk mijn boek gelezen hebt, Bol.com kan nog wel een review gebruiken :)
Kryptowährungen für Dummies
Ps, ik schreef onlangs een groot artikel over ITER, dat kernfusieproject in Zuid-Frankrijk. Niet echt blockchain, maar wel erg tof:
De grote droom van kernfusie - Tweakers
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands