Bekijk profielpagina

📖 Meetups, Kryptowährungen, Bitcoins en meer in deze Blockchain-nieuwsbrief - Editie #37

📖 Meetups, Kryptowährungen, Bitcoins en meer in deze Blockchain-nieuwsbrief - Editie #37
Door Krijn Soeteman • Editie #37 • Bekijk online
Lezen.
Het blijft lastig en het is misschien wel een van de belangrijkste dingen om wél goed te doen als je met cryptovaluta bezig bent: Goed Lezen. Rücksichtslos op ‘volgende’ klikken is nooit erg verstandig. Helaas heb ik er zelf ook wel eens last van, namelijk toen ik de vernieuwde Katalysis-plugin van Reporters Online op mijn Wordpress-blog wilde installeren. Het werkte niet. Verdorie, een foutmelding. Mailtje aan RO. Mail terug: het staat echt in élke mail die we erover stuurden: eerst de oude plugin verwijderen!
Het stond ook gewoon de FAQ. Maar met dat diagonaal snellezen vang je de helft niet op natuurlijk. Overkomelijk met een plugin maar een stuk minder met het gebruik van cryptovaluta. Blijf goed lezen is het devies!

Artikelen
👾 Japan, het land waar contant geld nog groot is, wil groot gaan inzetten op cryptovaluta. Hoe dat er precies uit moet zien staat in Technology Review. Het doel van de Japanse regering is dat in 2025 40% van alle betalingen cashless is. In Nederland is inmiddels minder dan 39% contant en dat neemt snel verder af.
😁 In de vorige nieuwsbrief had ik het over Beam, nu gaat het over Grin, ook een project dat Mimblewimble (ja, Harry Potter) gebruikt. Grin is volledig open source en had geen pre-mine. Heel interessant ook. Inlezen doe je bij het onvolprezen Hackernoon, inclusief veel nuttige links.
🌁 De dominantie van de grote Bitcoin-miners neemt af, schrijft de nieuwsbriefblogachtige site Diar. Dat alles ten gunste van anonieme miners.
🍻 Blockbar, de Haagse co-working space voor cryptovaluta- en blockchainliefhebbers bestaat een jaar. Dat vroeg om een leuk en uitgebreid jaaroverzicht.
👽 Waarom is know your customer met al die scans en foto’s van je identiteitsbewijzen zo link? En dubbel zo link bij startups? Omdat ze makkelijk ontvreemd kunnen worden. Maar vermoedelijk ook bij grotere beurzen zoals Bittrex, Bitfinex en Poloniex. CCN schrijft erover.
💰 ‘Groot’ nieuws vorige week: ABN Amro zou een werkende Bitcoin-wallet aan het uitproberen zijn. Dat blijkt een misinterpretatie van het Webcare-team. Helaas, nou ja, ze onderzoeken de interesse.
🤔 Dit is het meest controversiële verhaal in deze nieuwsbrief: ‘The dangers of Bitcoin myopia’, maar het legt wel goed uit waarom Bitcoin niet te reguleren is. Om met de Twitter-woorden van @Bas Wisselink te spreken: Deze schrijver is nogal van het “van dik hout zaagt men planken”. Ik lees hem voornamelijk omdat hij op het scherpst van de snede redeneert, wat behulpzaam is om de eigen stellingname beter te bepalen.
Meetups etc.
🕙 Morgen (dinsdag) ben ik helaas niet op de Blockdam co-working-dinsdag, maar dat laat in ieder geval een plekje open. Vandaag kun je eventueel nog naar Blockchain 030.
🎢 Volgende week maandag 4 februari ben ik bij de Tech Deep Dive van de Odyssey hackathon in Den Bosch. Heel interessant programma. Even een typeform invullen om je op te geven.
Dan is het de hele week mogelijk om mee te doen aan deep dives in verschillende specifieke tracks. Niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook andere disciplines zijn hard nodig!
⭐ Als laatste in dit rijtje Bitcoin Wednesday met onder andere een van de core developers van Bisq, een decentrale exchange (fiat-bitcoin en vise versa met bitcoin als basismunt om andere munten mee te aan- en verkopen). Interessant project in mijn ogen omdat het werkelijk decentraal is (je draait immers je eigen node en kunt bijvoorbeeld je eigen Bitcoin-node gebruiken om met het bitcoinnetwerk te synchroniseren).
📖 En last but not least: wat komt er medio juni in het Duits uit? Jawohl, mijn boek ‘Kryptowährungen für Dummies’ met een aantal kleine wijzigingen omdat de crypto-tijd niet bepaald stil stond…
Overigens, al die wijzigingen hou ik ook bij op mijn blog.
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands