Bekijk profielpagina

Karpeles over MtGox en zelf bij de Crypto-Update 👽 Blockchain-nieuwsbrief, editie #39

Karpeles over MtGox en zelf bij de Crypto-Update 👽 Blockchain-nieuwsbrief, editie #39
Door Krijn Soeteman • Editie #39 • Bekijk online
Veel te veel is er gebeurd de afgelopen weken. Grote woorden van JP Morgan (of in ieder geval van een persbericht en nee, dit is geen blockchain natuurlijk…), een DEX van Binance (of in ieder geval iets dat dit zou kunnen worden) en de EFF die zich uitspreek tegen de acties van de SEC tegen EtherDelta. Oh ja, en compleet offline bitcointransacties. Last but not least zit ik ook diep in de Nature 2.0-track van de Odyssey Hackathon die medio april gehouden wordt. Tijd, waar haal je het nog vandaan?! 🙃

Interessante zaken
😬 Een heel lang interview met Mark Karpelès door @WhatBitcoinDid. Als je het al een tijdje volgt hoor je niet veel nieuws in het begin, maar the plot thickens. Zowel audio al video.
💱 Binance heeft een testversie van zijn aankomende ‘decentrale’ exchange online gezet. Je kunt al gebruikmaken van Ledger om in te loggen (dan moet je wel developer mode activeren in je settings). Het doel is dat de DEX uiteindelijk wel echt decentraal wordt, maar op dit moment zijn er 11 testnetnodes…
💾 De EFF of Electronic Frontier Foundation stelt vragen bij de acties van de SEC rond EtherDelta. In het superkort: code moet net zo beschermd worden als vrijheid van meningsuiting. Belangijk!
📡 Met behulp van de paar stukjes satelliet die Blockstream huurt, is het mogelijk vrijwel overal op ons kleine blauwgroene planeetje bitcointransacties uit te voeren, zonder een directe internetverbinding. Inclusief uitleg hoe dit te doen en welke hardware je daarvoor nodig hebt.
Eigen
📺 De Telegraaf nodigde me uit om eens langs te komen bij hun Crypto-Update. Heel tof, maar je bent wel snel door je tijd heen… (en nee, ik denk niet dat JP Morgan de Bitcoin-koers omhoog stuwde ;) )
📄 Een korte Nederlandstalige uitleg hoe je (en waarom) een extra passphrase aan je seed toe kunt voegen met hardware-wallets.
Meetups & meer
Mensen en blockchains, ze kunnen niet zonder elkaar:
25 februari ben ik bij de allerrrlaatste SMC050.
5 t/m 7 maart EthCC in Parijs. Ik was er vorig jaar en het was een superatmosfeer. Soms heel technisch, maar dat mocht de pret niet drukken.
12 t/m 14 april is vindt de grootste blockchain & AI hackathon in het prachtige Groningen plaats: Odyssey. Fijn evenement, heette vorig jaar Blockchaingers. Veel meningen, niet alleen techies nodig. Dus: doe mee! Ik ben er sowieso 😁
En natuurlijk zijn er nog de wekelijkse en maandelijkse meetups. Een nieuwe is de Blockchain Meetup in het Lisk Center in Utrecht en verder natuurlijk de Blockbars, Blockdams, Bitcoin Wednesdays en wat al niet meer.
Dat was hem weer voor deze keer. Tot ergens binnenkort!
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands