Boek: 'Cryptovaluta voor dummies' is uit en meetups - Editie #33

#33・
190

abonnees

41

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Blockchain-nieuwsbrief jouw e-mailadres zal ontvangen.

Boek: 'Cryptovaluta voor dummies' is uit en meetups - Editie #33
Door Krijn Soeteman • Editie #33 • Bekijk online
Goedemorgen,
Eindelijk is ie er: mijn boek ‘Cryptovaluta voor dummies’ op papier, gedrukt en wel. Vorige week dinsdag aan het eind van de middag mocht ik het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Zonder veel bombarie, maar wel met een glas bier.
Het schrijven van dit boek heeft me heel erg veel geleerd, vooral over alle processen waar cryptovaluta, blockchains en aanverwante zaken nu doorheen gaan. Die processen gaan rap en dan zijn het ook nog heel openbare experimenten. Neem even in herinnering dat bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk pas live ging met het mainnet op 30 juli 2015. Dat is nog niet eens 3,5 jaar geleden…
Waar gaat het naartoe met cryptovaluta? Dat kan veel kanten op, een ding weet ik wel: we kunnen niet om een decentrale toekomst heen en daar zal een plaats blijven voor cryptovaluta, maar ook veel andere, nieuwe plannen. Zelf ben ik nu onder andere bezig met de Nature 2.0-track van de aankomende hackathon in Groningen. Daar zitten nog steeds blockchains in, maar het hele kader is breder geworden. Decentraal, coöperatief, samenwerken en veel meer. De digitale meent of digital commons.
De website NEMO Kennislink publiceerde overigens een voorpublicatie van het boek. Onderaan die webpagina staat een pol, daarmee kun je een exemplaar van ‘Cryptovaluta voor dummies’ winnen.

Inhoud in vogelvlucht van 'Cryptovaluta voor dummies'
Inhoud in vogelvlucht van 'Cryptovaluta voor dummies'
Cryptovaluta voor dummies - OpenBazaar
Deze boek-nieuwsbrief sluit ik af met wat meetups waar ik de komende tijd vermoedelijk te vinden ben of meetups waarvan ik denk dat ze interessant zijn. Vanaf de volgende nieuwsbrief mag je weer ‘normale’ nieuwsbrieven verwachten :)
Meetups
Ethereum compared to EOS and Rchain: Technical and Structural Comparison (Amsterdam)
Bitcoin Wednesday Solar Powered Bitcoin (Amsterdam)
Blockchain030 | Co-working Mondays | Utrecht Open Blockchain Network
Sign of Time #22 : Let’s talk about tech - Pakhuis de Zwijger
The hive mind. Public data&intelligence networks that promote data&AI for all
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen de komende tijd. Wellicht tot bij een van de meetups. Er zijn er overigens veel meer… maar een mens kan niet overal naartoe, er moet ook nog gewerkt worden ;)
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands