Bekijk profielpagina

Blockchain-nieuwsbrief: schrijven en weer doorgaan - Editie #31

Blockchain-nieuwsbrief: schrijven en weer doorgaan - Editie #31
Door Krijn Soeteman • Editie #31 • Bekijk online
Het klonk als een logisch plan voor het schrijven van een boek: alles keurig in chronologische volgorde opschrijven en interessante achtergrond met jullie delen. Dat werkt dus niet zo. 
Inmiddels staat er een stuk Satoshi Nakamoto op papier, een algemeen verhaal over cryptovaluta- en tokens en stukjes van verschillende andere hoofdstukken en dat alles nog zonder bijzondere nieuwe inzichten.
Maar dat mag de pret niet drukken. Het grootste deel van deze week stond en staat niet in het teken van schrijven aan het boek. Zo was er afgelopen woensdag de terugkomdag na 100 dagen van de Blockchaingers-hackathon in Heerlen (de Next Level Conference) en nam ik de dag daarvoor een kijkje bij de Huobi Quant Trading Summit in Science Center NEMO in Amsterdam. De Blockchain Expo in de Rai heb ik deze week even geskipt, want geen tijd en ik denk dat ik wel even door-geconferencie-d ben. 
Misschien is er één uitzondering voor conferenties de komende tijd: het 5-jarig bestaan van Bitcoin Wednesday aankomende woensdag 4 juli, wat in dit geval zelfs een 2-daags evenement is! (en een link met kortingscode voor de lezers van deze nieuwsbrief, 59 euro i.p.v. 129 euro of 200 aan de deur). Als je gaat: let me know via een reply op deze editie, dan kunnen we misschien even irl de hand schudden. Er komen sowieso interessante mensen langs, zoals Amir Taaki en veel meer. Ideaale setting om mensen ook werkelijk te kunnen spreken als je dat wil.

En nu?
Schrijven en schrijven. Dat is de hoofdmoot. Maar daarnaast zie ik je wellicht aankomende woensdag of donderdag (met korting) bij het 5-jarig bestaan van Bitcoin Wednesday. Ik ben daar niet de hele tijd overigens, dus laat even weten hoe laat je daar bent.
Psst…
Bij zo'n Quant Trading Summit aan de Crypto Canals gaat het natuurlijk ook over geld. Voorspellingen, daar waagt niemand zich aan, maar toch een beetje. De consensus leek een zo'n 10.000 dollar voor een btc dit jaar, maar er was ook een iets exacter iemand die een boven- en ondergrens aangaf: tussen de 6k-nogwat (helaas z'n exacte bodem vergeten) en ‘ongeveer’ 27080 als bovengrens (dollar).
Blockchaingers Next Level 2018
Woensdag 27 juni sprong ik net na de ochtendspits in een trein naar Heerlen. Prima werkplek en zo'n 2,5 uur later kwam ik bij de Brightlands Campus aan. Uiteraard veel bekende gezichten van de Blockchaingers-hackathon in Groningen 100 dagen eerder. Het doel: kijken hoe het met de winnende projecten van toen gaat. Na enkele voordrachten van onder andere Chef Blockchaingers Rutger van Zuidam, was het tijd voor de voortgang van de tracks
‘Mijn’ track was Digital Global Identity en daarin won unchain.io met een systeem om medicijnen te tracken met een blockchain zodat je zeker weet dat het juiste medicijn in het doosje zit en ook zeker weet dat wat in het doosje zit überhaupt een medicijn is. Uiteraard is dit afhankelijk van de mensen op de werkvloer en om die ook een reden te geven dat inderdaad te doen, verdienen ze tokens met het daadwerkelijk juist handelen. Sinds Groningen groeide het team stevig en uit de hackathon kwamen sowieso veel goede en interessante contacten voort. Heel kort: unchain.io is onder andere gaan samenwerken met i+solutions voor de distributie van basismedicijnen naar probleemgebieden. Hun uiteindelijke doel: een open standaard maken voor supply chains. 
Ik laat het even bij ‘mijn’ track. Na afsluitende woorden met veel passie richting die gouwe ouwe bitcoin, gaf Rutger het startsein voor de barbecue. Uiteindelijk spreek je de mensen daar natuurlijk. Veel interessante gesprekken gehad, maar ook gewoon over gekke zaken, zoals de moonshot.express ;)
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands