Bekijk profielpagina

Blockchain-nieuwsbrief: grote verandering - Editie #30

Blockchain-nieuwsbrief: grote verandering - Editie #30
Door Krijn Soeteman • Editie #30 • Bekijk online
In cryptovalutaland is niet zo veel veranderd: it goes up and down. Wat wel veranderd is: ik ga er een boek over schrijven! Dit betekent dat ik de komende maanden een ander soort concentratie nodig heb die zich waarschijnlijk steeds specifiek op bepaalde gebieden zal richten. 
Wat betekent dit voor de nieuwsbrief? Die wil ik blijven maken, maar de artikelen zullen veel meer te maken hebben met wat ik op dat moment onderzoek. Dus verwacht in het begin vooral verhalen over het begin: hoe zit het ook weer met Satoshi en meer ‘blockchain 101’-verhalen (die overigens nog steeds interessant zijn uiteraard). Dat zal steeds meer de diepte ingaan om uit te komen bij de laatste stand van verschillende blockchains, munten, tokens en de mogelijke toepassingen. Maar een deel zal ook gaan over wallets, beurzen en misschien zelfs trading bots. 
Heb je ideeën, ken je pareltjes van (on)bekende tokens en munten, ik hoor het allemaal graag! Ook andere vragen en opmerkingen zijn van harte welkom. Mail kan gewoon via ‘reply’ op deze nieuwsbrief. Dat komt gewoon bij me aan (of via Twitter natuurlijk).
Maar voor het zover is, toch nog twee links die me afgelopen week opvielen:

Het gebruik van blockchaintechnologie in het verkiezingsproces
Nog een laatste nieuwtje: onlangs was via ik Bitcoin Wednesday met een groep bitcoiners en (grotendeels) cryptoliefhebbers van het eerste uur bij De Nederlansche Bank (ook met AFM) voor een gesprek over voor- en nadelen van cryptovaluta, hoe Nederland een interessanter land kan worden voor investeringen in/rond crypto/blockchaingerelateerde bedrijven en een open discussie over van alles en nogwat rond cryptovaluta. Interessante middag en DNB heeft zeker interesse in bepaalde ideeën, maar wat daarvan ooit uitgewerkt wordt, weten we niet. Ik hoop in ieder geval op betere voorlichting (overigens heeft DNB een eigen policy advisor en coördinator voor blockchains en cryptovaluta). De Bank neemt het in ieder geval serieus. 
Rest mij u te groeten. Tot een volgende nieuwsbrief, waarvan ik niet met zekerheid durft te zeggen of die de min-of-meer twee-wekelijkse cyclus volgt of langer op zich laat wachten.
- Krijn
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands