Bekijk profielpagina

Blockchain-nieuwsbrief - ETHCC: wie móet ik spreken & nog wat kattebelletjes - Editie #23

Blockchain-nieuwsbrief - ETHCC: wie móet ik spreken & nog wat kattebelletjes - Editie #23
Door Krijn Soeteman • Editie #23 • Bekijk online
Van 8 t/m 10 maart ben ik in Parijs bij ETHCC, ofwel de Ethereum Community Conference. Daar komt heel wat interessant volk langs en ook spreken. Veel bekende namen en/of mensen die bezig zijn met alom bekende en minder bekende projecten, zoals leden van de Ethereum-foundation zelf, Ledger, MetaMask, ConsenSys, Gnosis, Giveth en wie al niet meer. 
De grote vraag is: wie mag ik volgens jou niet missen? Of misschien nog belangrijker: welk event rondom het evenement moet ik echt langs?
Ben je er zelf ook? Reply op deze mail of via twitter voor een koffie of een borrel. :-)
Nou, voldoende over ETHCC. Het doel is achteraf nog ergens een reportage te publiceren!
Verder nog drie kattebelletjes waarvan twee volledig Ethereum-gerelateerd, maar da’s ook niet zo gek in het licht van ETHCC.

ETHCC Paris 2018
ETHCC Paris 2018
The Future of Ethereum Doesn’t Have Wallets
How Cryptocurrency and Blockchain are Changing Philantropy
Het is een tussen-nieuwsbrief, dus ik hou hem kort.
Nogmaals: ben je in Parijs met ETHCC? Let me know!
PS, één bitcoin-dingetje dan: Bloomberg wist te beweren dat het snel dalende aantal bitcoin-transacties laat zien dat het niet zo goed gaat met Bitcoin. Laten we even teruggaan naar eind 2017: veel transacties en enorme transactie-fees. Drama. Een van de problemen: Coinbase, groot handelshuis, had (en heeft nog niet of net wel) SegWit geïmplementeerd en, nog veel belangrijker batcht zijn transacties niet. Veel exchanges voegen veel transacties samen in één. Scheelt nogal. En batching is heel snel aan populariteit aan het winnen. Logisch natuurlijk. Als je vroeger wat bitcoin bij bijvoorbeeld Bitonic kocht, was jij de enige in die transactie, maar als je nu op de Txid klikt van je transactie vanaf Bitonic zie je nu dat er nog tientallen anderen in diezelfde transactie zitten. Misschien verwarrend voor je eigen administratie, maar wel heel wat beter voor het netwerk. En een ander probleem was (en kan makkelijk weer worden): spam-transacties. Heel veel kleine transacties die het netwerk volspammen en blokkeren. Om het toch even richting Ethereum te trekken: let op RSK: ethereum-contracten op (nou ja, bijna op) de Bitcoin-blockchain (en andere chains trouwens). Kan een zeer interessante game-changer worden voor de komende tijd.
- Krijn
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands