Blockchain-nieuwsbrief: Blockchaingers - Editie #25

#25・
190

abonnees

41

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Blockchain-nieuwsbrief jouw e-mailadres zal ontvangen.

Blockchain-nieuwsbrief: Blockchaingers - Editie #25
Door Krijn Soeteman • Editie #25 • Bekijk online
Dit weekend ben ik bij de Blockchaingers Hackathon in Groningen als ‘track reporter’ bij Global Digital Identities. Vrijdagmiddag om 12:30 startte het evenement waarbij 63 teams in 7 verschillende tracks applicaties verzinnen. Dat kan gaan van Machine-2-Machine en Green Energy tot pensioenen en gezondheidszorg. 
De grote gemene deler dit jaar lijkt te zijn: privacy en hoe daarmee om te gaan? Sommigen willen alles ‘out in the open’ en op publieke chains, maar de privacywetgeving houdt dat op dit moment sowieso tegen. 
Daar zit ook een heel grote lacune bij ontwikkelaars: iedereen kent de publieke ketens, maar private systemen: daar lijkt niet voldoende kennis over. En dan natuurlijk de eeuwige hamvraag: ‘heb je er wel een blockchain voor nodig?’
Binnen mijn ‘eigen’ track die ik versla, Global Digital Identity, komt het er vaak op neer dat er een combinatie van publieke en private blockchains of andere private data-repositories gebruikt worden.
Vandaag staat ook vooral in het teken voor veel teams van het vervolmaken van hun ontwerp-canvas en zo een gestructureerder ontwerp te krijgen. Een deel heeft dat goed voor elkaar, maar een ander deel worstelt nog. 
Nog een paar linkjes voor je leeslijst:

AI researchers embrace Bitcoin technology to share medical data
Achter de blockchainhype - Tweakers
Blockchaingers Community
Ik wilde veel meer met jullie delen, maar dat lukt nu even niet. Misschien ook beter: een paar artikelen op je leeslijst zette is makkelijker dan tien stukken waar je nauwelijks tijd voor hebt.
Blockchaingers Hackathon in de Suikerfabriek te Groningen, foto-credits: Mijzelf ;)
Blockchaingers Hackathon in de Suikerfabriek te Groningen, foto-credits: Mijzelf ;)
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands