Bitcoin, ouderwets plezier en toffe meetups 🍻 - Blockchain-nieuwsbrief nr. #36

#36・
190

abonnees

41

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Blockchain-nieuwsbrief jouw e-mailadres zal ontvangen.

Bitcoin, ouderwets plezier en toffe meetups 🍻 - Blockchain-nieuwsbrief nr. #36
Door Krijn Soeteman • Editie #36 • Bekijk online
Hoe het met jullie zit weet ik natuurlijk niet, maar ik heb weer heel veel lol in klooien met Bitcoin en dan vooral het Lightning-netwerk. Als we er binnenkort ook betalingen mee kunnen sturen zonder dat je eerst een invoice moet sturen, wordt het steeds een beetje leuker.
Verder is interessant dat de groepen die al langer met verschillende blockchains bezig zijn, steeds meer op zoek gaan naar bredere manieren van samenwerken. Daarmee was ‘de’ blockchain een katalysator voor heel veel nieuwe ideeën waar soms wel en soms niet een blockchain(achtig) systeem in zit. Wellicht kunnen we het daarover hebben op een soort van boekpresentatie/meetup bij de Linnaeusboekhandel in Amsterdam.
Eerst het nieuws en daarna enkele bijeenkomsten in de nabije toekomst. Wat viel me de afgelopen twee weken op?

Ten Years Later, a Reflection on Bitcoin’s Genesis and Satoshi’s Timing
Beam begint privacy-coin
1000 dollar aan Bitcoin is verstopt in straatkunst in Parijs
Wat verder nog opviel:
🏺 UNICEF in Frankrijk accepteert Dai-donaties (Ethnews)
💯 Ethereum Classic heeft/had last van een 51%-aanval (Coinbase)
🔱 BitTorrents µTorrent gaat snellere verbindingen aanbieden met tokens. Tja, onder de vlag van Tron… (Tweakers)
🇪🇺 De EU wil graag wat reguleren, namelijk de consument beschermen. Belangrijkste take away: zelfde regels in hele EU. Verder niet te lijvig rapport in PDF (Europa)
₿ Op 12 januari 2009 vond de eerste bitcointransactie plaats! (Tweakers) en het feit dat Hal Finney een dag eerder zijn bitcoinsoftware aan de praat had (hij overleed helaas in 2014)
Meetups en dergelijke
Ξ Werkruimte nodig? Voor nog geen 70 cent heb je een bureau en gratis koffie. Huren kan alleen met ether (0,005 per dag om precies te zijn). Concept bestaat al tijdje, maar kwam er zelf pas onlangs mee in aanraking.
🏙️ 14 januari: Blockchain030 co-working. In Utrecht ja.
🏙️ 18 januari: Blockbar in Den Haag, ook hele dag co-working!
PS, heeft iemand nog cryptovaluta cadeau gegeven tijdens de feestdagen? (of gekregen natuurlijk) En zo ja, hoe? (laat me weten via Twitter!)
PPS heb je mijn boek al (gegeven)? :)
Ja, je kon je voor heel veel dingen opgeven in deze nieuwsbrief. Wellicht zie ik je live bij een van de events! Tot over een week of twee (kom je interessante zaken tegen, schroom niet het me te laten weten via een reply op deze mail!).
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands