Bekijk profielpagina

Bitcoin, de enige ware. Of toch niet? Blockchain-nieuwsbrief - Editie #41

Bitcoin, de enige ware. Of toch niet? Blockchain-nieuwsbrief - Editie #41
Door Krijn Soeteman • Editie #41 • Bekijk online
Half april deed ik mee aan de Odyssey Hackathon in Groningen om direct daarna op vakantie te gaan. Mijn soort van belofte dat ik daags na de hackathon nog een nieuwsbrief zou tikken, kwam ik niet na. Even offline.
📴 Zoals vaker: als ik even offline ga, gaan de verschillende cryptovaluta gek doen. Of heel hard omhoog of andersom. Iedereen weer in jubelstemming, al moet je voor de grap eens de basismunt in de verschillende marktwaardevergelijkers op Bitcoin zetten. Dan wordt het een stuk minder groen.
💹 Sowieso ben ik niet zo van de koersen, al hing te Telegraaf gister weer aan de lijn voor duiding. Mijn duiding is en blijft vrij simpel: naast Bitcoin zijn er weinig munten die er als store of value toe doen.
Dat wil niet zeggen dat er geen andere cryptotokens zijn die op een andere manier van waarde (kunnen gaan) zijn. Ieder ecosysteem kan andere eisen hebben voor de onderliggende technische werking van de tokens en eventueel gekoppelde smart contracts (zo swapte Effect.ai onlangs van de NEO-blockchain naar EOS.io omdat ze o.a. meer functionaliteit zochten).

Cryptovaluta 101 - Hoe maak je een hardwarewallet nog veiliger?
Infographic: Bitcoin/altcoinexchangehacks
Ik heb heel veel nieuws niet behandeld, maar het meeste is in mijn ogen ‘same old same old’. De evolutie van Bitcoin en andere cryptovaluta/tokens gaat rustig door. Voor meer cryptovaluta 101 en veel meer, mijn boek in het Nederlands en in het Duits.
Bis zum nächsten mal!
Vond je deze editie leuk?
Krijn Soeteman

Blockchain. Bitcoin. Ethereum. Geld. Cash. Veiligheid. De basis. Alles rond blockchain is nieuw en interessant. In deze nieuwsbrief probeer ik kaf van koren te scheiden. :)

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Krijn Soeteman met Revue.
Wibautstraat 150 BP 0.67, 1091 GR Amsterdam, The Netherlands